MSK Groupin hallitus on käynnistänyt uuden ohjaamotehtaan rakennusprojektin Slovakiassa. Uusi ohjaamotehdas nousee Slovakian Sabinoviin noin 10 km päähän nykyisestä MSK Matec s.r.o:n Lipanyn tehtaasta. Lipanyn tehdas toimii tällä hetkellä vuokratiloissa ja investoinnin jälkeen se tulee siirtymään omiin suurempiin ja nykyaikaisiin tiloihin Sabinoviin. Investointi ohjaamotehtaaseen on luonteva jatke MSK Groupin strategialle olla Euroopan johtava liikkuvien työkoneiden turvaohjaamoiden sopimusvalmistaja. Investointi vahvistaa eurooppalaisille asiakkaille suunnattua isojen sarjojen tuotantoa ja kilpailukykyä, nostaa jalostusarvoa toimintojen kotiuttamisella ja lisää kannattavuutta. Uusi tehdas tulee Ylihärmän ohjaamotehtaan rinnalle palvelemaan Keski-Euroopan markkinoita. Suomesta käsin palvellaan Skandinavian tarpeita kuten tähänkin saakka. Saksan tehdas keskittyy omaan ydinosaamiseensa eli pieniin sarjoihin ja alumiiniohjaamoihin, joka on heidän erikoisosaamistaan.

– Kolme vuotta sitten päätimme panostaa kansainvälistymiseen ja uusiin asiakkuuksiin. Tuon päätöksen pohjalta laadittua strategiaa olemme systemaattisesti noudattaneet: 2018 Matec-yrityskauppa ja nyt sen jatkeeksi investointi omaan tehtaaseen. Suomessa MSK Cabinsin ohjaamotehtaalla on maailmanluokan osaamista isojen sarjojen tekemisestä. Viemme tätä kokemusta ja osaamista nyt Slovakiaan, josta käsin palvelemme Keski-Euroopan tarpeita ja vahvistamme entisestäänkin MSK:n jalansijaa merkittävänä eurooppalaisena ohjaamovalmistajana, kertoo konsernijohtaja Timo Lehtioja.

Rakennusprojekti käynnistyy keväällä 2020 ja investointi toteutetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan maalaamo, varasto ja kokoonpanohalli. Toisessa vaiheessa valmistuvat tilat hitsaamolle, joka toimii siihen saakka Lipanyn tehtaan tiloissa. Yhteensä uuteen tehtaaseen tulee 9 600 m2 toimitilaa. Tuotanto uusissa tiloissa alkaa alkuvuodesta 2021 ja projektin läpiviemisestä vetovastuun ottaa Lauri Isosaari.

Myös MSK Groupin Kauhavan tehtaille investoidaan. MSK Cabinsin ja Junkkarin tehtaiden yhteyteen rakennetaan parhaillaan uutta konttorirakennusta. Uusi konttori otetaan käyttöön syksyllä 2020.

MSK Cabins tuo markkinoille oman Varia-ohjaamon

MSK Cabins on kehittänyt oman Varia-ohjaamon, joka lanseerataan maailman suurimmassa maatalouskonenäyttelyssä Agritechnicassa Hannoverissa 10.-16.11.2019. Varia on nimensä mukaisesti muunneltava moduulirakenteinen ohjaamo, joka soveltuu erilaisiin liikkuviin työkoneisiin sekä teollisuuden sovelluksiin. Ohjaamo tulee markkinoille alkuvuodesta, mutta ensimmäiset kaupat Variasta on jo tehty.

MSK Group on vuonna 1950 perustettu monialainen korkean teknologian perhekonserni. Konsernin liikevaihto on 175 M€ ja henkilöstöä on 750. Konsernin tytäryhtiöt ovat sopimusvalmistusdivisioonaan kuuluvat MSK Cabins, MSK Plast, MSK Matec GmbH ja MSK Matec s.r.o. sekä omien tuotteiden divisioonaan kuuluvat Junkkari ja Juncar.

MSK Groupin merkittävimpiä asiakkaita ovat mm. AGCO, Volvo CE, Ravo Fayat, Manitowoc, Liebherr, Komatsu, Cargotec, Danfoss ja ABB. Yhtiön toimipaikat sijaitsevat Suomessa Kauhavalla ja Lapualla sekä Saksan Döbelnissä ja Slovakian Lipanyssa.